Доступність посилання

ТОП новини

Жахи від ЗМІ Росії: «Армія України дозволяє туристам стріляти з танків»


Український військовослужбовець на танку в місті Дебальцеве, Донецька область 2 серпня 2014 року
Український військовослужбовець на танку в місті Дебальцеве, Донецька область 2 серпня 2014 року

Прокремлівські ЗМІ поширюють інформацію про те, що разом з українською армією до зони АТО подорожують і екстремальні туристи, яким навіть дозволяють стріляти з танків та іншої зброї. Тим часом громадянка Німеччини Маргарита Зайдлер, яка вже довгий час допомагає угрупованню «Донецька народна республіка», в інтерв’ю газеті «Комсомольская правда» заявила, що справжньою ціллю української арміє є Росія.

Російський прокремлівський інтернет-портал LifeNews оприлюднив заяву Олександра Мозгового, одного з лідерів угруповання «Луганська народна республіка», яке визнане в Україні терористичним. Він заявив, що не лише українська армія обстрілює мирне населення на сході України, але й туристи, які туди приїжджають.

«Бували такі випадки, я знаю точно, коли туристам в гарячих точках за певну плату давали можливість вистрілити з танка, вистрілити ще з якогось знаряддя, – заявив Мозговий. – Тобто людина приїжджає, як на сафарі – заплатив грошенята і йому дають можливість постріляти. Хтось заробляє на тому, що туристи знищують міста».


Інтернет-агенція «В Кулаке» нещодавно повідомила про оголошення, які пропонують організацію екскурсій в зону АТО і у вже визволені українською армією міста і села.

Керівництво АТО цю ініціативу засудило.

«Ці підприємливі люди заробляють на чужій крові. Особисто я ставлюся до цього вкрай негативно», – сказав прес-секретар АТО Олексій Дмитрашківський в інтерв’ю газеті «Сегодня».

Підтвердження того, що разом з українською армією до зони АТО подорожують туристи, немає.

«Ціль української армії – Росія» – Зайдлер

Громадянка Німеччини Маргарита Зайдлер, яка проживає в Україні з 2002 року, а від початку бойових дій на сході країни підтримує сепаратистів, дала інтерв’ю російській газеті «Комсомольская правда».

Хоча у вівторок прес-служба сепаратистів «Новороссия» повідомила про те, що «ДНР» має «значні сили артилерії, кілька трофейних систем залпового вогню «Град» і більше ніж 200 машин бронетехніки», Зайдлер днем раніше розповіла, що воюють бойовики «старезними автоматами Калашникова».

«У Краматорську зняли з постаменту танк Т-34, привели його в порядок. Дві десантні машини були і самохідка «Нона», кілька старих мінометів, їх в української армії відняли», – розповіла вона.

Також, Зайдлер заявила, що 90 відсотків сепаратистів – це місцеві жителі, чеченців вона там не бачила. За її словами, жоден із сепаратистів не є військовим. На початку вони, буцімто, і воювати не вміли.

Наразі німкеня Зайдлер переїхала до Москви і сподівається на те, що Росія підтримає сепаратистів.

«Хочу вірити до кінця, що наші ополченці все-таки переможуть. Навіть якщо вони без потужної допомоги будуть перемагати, це буде коштувати невимірних жертв і крові. Я сподіваюся на розсудливість уряду Російської Федерації, щоб цього не допустити», – сказала вона.

Судячи з її слів, Росії варто допомогти «ДНР», адже після визволення Донецька українська армія, начебто, не зупиниться.

«Якщо Донбас не встоїть, фашисти підуть далі. Їх кінцева мета – Росія, і ополченці зараз за великим рахунком вмирають за Москву», – заявила Маргарита Зайдлер.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG