Доступність посилання

ТОП новини

Стрєлкова важко поранено – Пушилін


«Міністр оборони» угруповання «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков)
«Міністр оборони» угруповання «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков)

Стан так званого «міністра оборони» угруповання «ДНР», яке Україна визнала терористичним, Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) – незрозумілий.

За повідомленням «Агенства Новороссия», веб-сайту сепаратистів, Стрелков був важко поранений, але у повідомленні немає ніяких деталей, де і коли це сталося.

«Ігор Стрєлков важко поранений. Про це нам повідомило джерело у керівництві Новоросії. Стан міністра оборони «ДНР» – важкий. Інформація уточнюється», – мовиться у повідомленні сайту сепаратистів.

Інформацію про поранення Стрєлкова підтверджує і колишній голова президії так званої «Верховної ради» угруповання «ДНР» Денис Пушилін.

«Надійшла дуже тривожна інформація, що Стрелков Ігор Іванович був важко поранений. Очікуємо підтвердження цієї інформації, а також чекаємо деталей», – зазначив Пушилін у відеозверненні.

Тим часом так званий речник «міністра оборони» «ДНР» В’ячеслав Бріг спростовує ці повідомлення і зазначає, що це була умисна спроба дезінформації.

Інформацію про поранення Ігоря Гіркіна спростосує і лідер угруповання «Новоросія» Олег Царьов.

«Зараз пишуть про те, що Ігор Стрєлков поранений. Це неправда», – написав Царьов на своїй сторінці у Facebook.

Ігор Гіркін (Стрєлков), більш відомий під своїм псевдонімом «Стрілок», є громадянином Росії, прописаний у Москві. Він відповідав за військові операції у Слов’янську Донецької області. 16 травня він став «міністром оборони» угруповання «ДНР». За даними російських ЗМІ, він є полковником і служив під час конфліктів у Придністров’ї, Боснії і Герцеговині та у Чечні. Він також писав для ультранаціоналістичної газети «Завтра». На сайті газети можна знайти 15 статей, написаних «Ігорем Стрєлковим».

СБУ стверджувала, що він начебто є таємним офіцером ГРУ Росії та мізками операції на сході. Він залишався у тіні повстання, допоки не дав відеоінтерв’ю російській газеті «Комсомольская правда». Гіркін сказав, що його напіввійськова частина сформувалася ще в Криму, і складається на дві третини з українців. Він, ймовірно, є однією з найпотужніших фігур серед сепаратистів у Східній Україні.

Велика частина його минулого невідома. Однак, фотографії Гіркіна, на яких він одягнений у костюм гладіатора та інші військові костюми, напевно, свідчать, що відтворювання історичних битв є його хобі. Гіркін також є у чорному списку ЄС.

Перехоплена розмова Ігора Гіркіна і члена російської делегації Володимира Лукіна


Ігор Гіркін (Стрєлков) про свій зв’язок із ФСБ Росії

XS
SM
MD
LG