Доступність посилання

ТОП новини

Російський «гуманітарний конвой» намагався прорватися в Україну – Чалий


Заступник керівника Адміністрації президента Валерій Чалий
Заступник керівника Адміністрації президента Валерій Чалий

У ніч на середу російський «гуманітарний конвой» намагався прорватись на територію України. Про це в ефірі «5 каналу» заявив заступник керівника Адміністрації президента Валерій Чалий.

«Вночі у середу був ще один сценарій, де було намагання по суті прорватись через Харківську область уже з тими забороненими речами, я маю на увазі супровід російський. Це Червоний Хрест не сприйняв. Ситуацію вдалось втримати під контролем. Ми готові до цих викликів», – цитує слова Чалого прес-служба Адміністрації президента на їхній сторінці у Facebook.

Валерій Чалий зазначив також, що Україна може прийняти гуманітарну допомогу лише згідно з міжнародним правом та законодавством України.

«Конкретна наша взаємодія може відбуватися лише після отримання відповідної інформації від Червоного Хреста, проведення всіх процедур згідно з міжнародним правом і внутрішнім законодавством України», – наголосив Чалий.

Росія направила до України «гуманітарний конвой» із 280 вантажних автомобілів. У Червоному Хресті заявили, що Росія досі не узгодила, з чого саме складається її «гуманітарний вантаж».

Раніше у середу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запевнив, що російський «гуманітарний конвой» не пропустять через територію Харківської області. А прем’єр Арсеній Яценюк заявив про цинізм російської сторони в питанні наданні «допомоги». За словами голови уряду, Україна сама здатна забезпечити своїх громадян і може приймати гуманітарну допомогу виключно в межах міжнародного права і по лінії Червоного Хреста.

У п’ятницю пізно ввечері Валерій Чалий заявив, що Росія готувала «дуже серйозну провокацію» із введенням до України своїх «миротворців», але цю провокацію зірвано.

XS
SM
MD
LG