Доступність посилання

ТОП новини

Активісти під судом вимагають заборони в Україні Комуністичної партії


Більше сотні активістів вимагають у четвер під Окружним адміністративним судом Києва заборони Комуністичної партії. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Під стіни суду, де проходить відповідне засідання, пікетувальники принесли труну-символ комунізму, в яку по черзі забивали цвяхи.

Мітингувальники тримали плакали з написами «Серп і молот – смерть і голод», «Геть політиків з комуняцькою мораллю», «Комуністам –Нюрнберг-2».

«В мене є пропозиція: запхати всіх комуністів у ту труну і позабивати цвяхами, щоб вони відчули ті страждання, які відчував український народ за всі роки комуняцького режиму. Хай знають що це таке воля українського народу», – сказав учасник акції депутат Бориспільської міської ради Ярослав Годунок.

Взяти участь у процесі як вільний слухач намагався 24-річний член Компартії Ігор Гліцин. Втім один з активістів кинув у нього сирим яйцем.

8 липня міністр юстиції України Павло Петренко подав до суду позов про заборону діяльності в Україні Комуністичної партії. За результатами аналізу величезної кількості доказової бази, яка була надана правоохоронними органами Мін'юсту стосовно протизаконних дій з боку КПУ, було подано позов про ліквідацію Комуністичної партії України, пояснив урядовець.

XS
SM
MD
LG