Доступність посилання

ТОП новини

Рада проголосувала за створення військових прокуратур


Верховна Рада України внесла зміни до закону «Про прокуратуру» щодо створення військових прокуратур. За ухвалення закону проголосували 249 народних депутатів із 312, зареєстрованих у залі засідань.

«Пропонується відновити у структурі органів прокуратури систему військових прокуратур. Так, дійсно, військова прокуратура була ліквідована, а на її місці була створена спеціалізована прокуратура з нагляду за додержанням законів у військовій сфері. Сьогодні цього не достатньо, йде війна», – сказав голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін (фракція «Батьківщина») під час пленарного засідання.

Водночас голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Володимир Литвин зауважив, що, згідно із законом, військові прокурори перебуватимуть у військових частинах, що задіяні в антитерористичній операції.

Крім того, за його словами, створення системи військової прокуратури здійснюватиметься в межах штатів Генеральної прокуратури України.

XS
SM
MD
LG