Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ Росії, повідомляючи про УПЦ (МП), пропагують «русский мир»


Російські прокремлівські ЗМІ, розповідаючи про нового предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) митрополита Онуфрія, додали, що його попередник митрополит Володимир зберігав «єдність «русского мира» в Україні. Тим часом, інші російські ЗМІ поширюють інформацію про велику кількість загиблих мирних жителів у Донецьку.

Державний російський телеканал «Россия-1» зробив сюжет про призначення митрополита Онуфрія предстоятелем Української православної церкви (Московського патріархату). Навіть у такому сюжеті авторам вдалося вставити шпильку одному з антигероїв російських медіа Ігорю Коломойському.

Телеканал «Россия-1», зокрема, повідомив про те, що під час голосування Онуфрію вдалося обійти митрополита Симеона, не дивлячись на те, що того начебто підтримував керівник Дніпропетровщини.

«Приналежний олігархові і спонсору силової операції Києва на сході Коломойському канал «1+1» всі останні дні крутив в ефірі заклики голосувати саме за Симеона, залякуючи українців «русским миром», єдність якого тут такими зусиллями вдалося зберегти попередньому київському митрополитові», – повідомив «Россия-1».


Однак, як розповів інтернет-виданню «Обозреватель» голова Української асоціації релігійної свободи Віктор Єленський, митрополит Володимир «жодного разу, ні в одному зі своїх виступів, ні в одному зі своїх звернень не згадував про доктрину «русского мира».

Більше того, за словами експерта, після першого проголошення доктрини у Москві митрополит Володимир заявив, що «Українська православна церква не бере на себе відповідальності нав’язувати нашим вірним цивілізаційний вибір».

Щодо сюжету «1+1», то його зробили для передачі «Українські сенсації. Запроданці Кремля». В ньому журналісти намагалися довести тісні зв’язки між деякими кандидатами на пост предстоятеля церкви з політичним світом України та Росії, а також розповіли про відкрито патріотичну позицію митрополита Симеона.

«Россия-24»: півсотні мирних жителів загинуло в Донецьку за два дні

Інший державний російський телеканал «Россия-24» заявив про велику кількість жертв серед мирних жителів у Донецьку.

«Під час обстрілів Донецька тільки за останні дві доби загинули понад півсотні мирних жителів – повідомили в інформаційному центрі «Юго-восточный фронт», – повідомив ведучий новин.


Однак, у повідомленнях на офіційному сайті міського голови та міської ради Донецька мовилося на той час про шістьох загиблих мирних мешканців міста за період від 9 серпня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG