Доступність посилання

ТОП новини

Путін та Баррозу домовилися про нові тристоронні консультації – Єврокомісія


Президент Росії Володимир Путін (Л) і Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу (П)
Президент Росії Володимир Путін (Л) і Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу (П)

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу та Росії Володимир Путін домовилися про тристоронні консультації між Києвом, Москвою та Брюсселем. За повідомленням Єврокомісії, це відбулося під час телефонної розмови пізно ввечері у четвер.

«Було вирішено провести консультації між президентами Росії, України та Європейської комісії щодо питань, пов’язаних з реалізацією Угоди про асоціацію, а також щодо постачання газу паралельно з зусиллями щодо стабілізації політичної та безпекової ситуації. Конкретні механізми реалізації цього, мають бути обговорені через дипломатичні канали» – мовиться у повідомленні.

З повідомлення ж на офіційному сайті Кремля випливає, що сторони домовилися про двосторонню зустріч.

«Порушувалися актуальні питання відносин між Росією і Євросоюзом, зокрема у контексті наслідків підписання Києвом Угоди про асоціацію з ЄС. Путін і Баррозу домовилися про продовження контактів, зокрема під час можливої особистої зустрічі, місце і час якої будуть узгоджені через дипломатичні каналами», – зазначають у Кремлі.

На початку місяця Євросоюз, а також США і низка інших країн оголосили про нові санкції проти осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії Росії на дестабілізацію становища в Україні, зокрема, втручання на сході України та анексію Криму.

XS
SM
MD
LG