Доступність посилання

ТОП новини

Нацрада з питань теле- і радіомовлення почала моніторинг Одещини


Національна рада з питань телебачення і радіомовлення запровадила моніторинг телевізійних провайдерів й операторів кабельних мереж на Одещині. Про це домовились члени Ради, оператори і керівники Одеської області, повідомила Радіо Свобода заступник голови Нацради Ольга Герасим’юк.

За її словами, мова іде про перевірку виконання рішення Київського окружного суду, який з 31 березня заборонив трансляцію російських каналів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир» і «Россия-24».

«На моніторингу є деякі організації, щодо діяльності яких є певна інформація, ми її маємо перевірити. Усі з розумінням поставились до того, що мусять відімкнути російські канали. Позбуватись ліцензії доведеться тим, хто грає на руку агресору. На Одещині у нас також є інформація, що деякі місцеві компанії просто ведуть проросійську пропаганду, ми теж це вивчаємо», – повідомила Герасим’юк.

Чинне законодавство України передбачає кримінальні провадження або (і) позбавлення ліцензій на мовлення для таких компаній, зазначила представник Нацради з питань теле і радіомовлення.

У питанні виконання рішення суду щодо заборони трансляції російських телеканалів Рада співпрацює з правоохоронними органами.

XS
SM
MD
LG