Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ Росії назвали Яценюка релігійним сектантом


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Російські прокремлівські ЗМІ продовжують повідомляти про начебто масштабні антивоєнні акції, які проходять на всій території України. Тим часом один із російських телеканалів повідомляє про засилля релігійних сект в Україні, а також те, що до таких сект належать деякі з українських лідерів.

Російський державний телеканал «Россия-1» знову повідомляє про нібито численні мітинги «дружин і жінок України проти війни» на всій території України.

Цього разу вони розмовляли з громадською активісткою Вікторією Шиловою, лідером руху «Антивійна».

«Сімдесят п’ять відсотків населення України хоче миру. Їм набридло отримувати труни, їм набридло ховати дітей. Вони не хочуть бачити таку Україну, вони хочуть бачити Україну мирну», – заявила Шилова.


Однак, за інформацією українських ЗМІ, деякі з мітингів, організованих нею, виявилися провокаціями.

Зокрема, як повідомляє криворізький інтернет-портал 0564.ua, на мітинг, організований Шиловою 8 серпня, автобусом їхало приблизно 17 жінок – нібито «матерів, дружин і сестер» військових. Однак у розмові з журналістами виявилося, що жодна з них не має мобілізованих родичів.

Саму Шилову в 2012 році виключили з Партії регіонів за «використання адмінресурсів в особистих цілях», хоча вона назвала виключення політично мотивованим. Пізніше її також виключили з лав Радикальної партії Олега Ляшка.

Шилова також заснувала організацію «Анти-Фемен». Інтернет-портал Espreso.TV звинувачує Шилову в організації декількох провокацій проти Майдану, зокрема в ініціативі проведення «гей-параду» біля барикад і прибирання вулиць Києва начебто розлюченими киянами.

«Россия-24»: Україна – лабораторія для сект

Російський державний телеканал «Россия-24» назвав Україну «лабораторією для сект». Журналісти каналу, зокрема повідомили про нещодавнє відкриття «Церкви Сатани», також відомої як «Божиці», на Черкащині, яка дійсно офіційно зареєстрована в державному реєстрі.

Більше того, за словами журналістів, сектознавці начебто порівнювали Майдан із «добре організованим культом».

«Россия-24» заявляє, що там, де зародилася Київська Русь, «всіляко намагаються зменшити популярність православ’я». В Україні начебто багато політиків сповідують інші релігії.

Зокрема, Арсеній Яценюк, кого телеканал «Россия-24» чомусь назвав не чинним, а колишнім прем’єр-міністром країни, за словами російських журналістів, є саєнтологом.

«Арсеній Яценюк, він – послідовник церкви саєнтологів, американської організації, яку в багатьох країнах вважають сектою. Заклики Яценюка з Майдану багато хто згадував як ритуали адептів», – заявив журналіст.


Сам же Яценюк неодноразово публічно заявляв, що є греко-католиком.

Більше того, «Церква Сатани», яка нещодавно зареєструвалася в Україні, має своїх послідовників і в Росії. Зокрема, організація має сторінку у «ВКонтакте», де вона існує з 2012 року. Ця сторінка має майже 400 послідовників.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG