Доступність посилання

ТОП новини

Затягування ратифікації угоди з ЄС шкодить інтересам України – Тарасюк


Борис Тарасюк
Борис Тарасюк

Затягування ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС шкодить інтересам України і викликає стурбованість у депутатів Європарламенту. Про це заявив в ефірі Радіо Свобода депутат від фракції «Батьківщина», член української частини Комітету з парламентського співробітництва між Україною та ЄС, колишній міністр закордонних справ Борис Тарасюк.

За його словами, якщо до вересня-жовтня нинішнього року Верховна Рада не ратифікує угоду, «то може так статися, що в ЄС увірветься терпець». Адже саме тоді Євросоюз збирається розглянути можливість її ратифікації.

Як зазначив Тарасюк, з боку МЗС України весь пакет відповідних документів був готовий для Верховної Ради ще на початку липня. Але текст Угоди з ЄС до парламенту досі не надійшов. За словами Тарасюка, гальмує процес відсутність політичної волі з боку президента Петра Порошенка.

«Фракція «Батьківщина» звернула увагу на незрозуміле затягування ратифікації угоди з ЄС з боку президента України. Ми про це говорили і місяць тому. Особисто я вважаю, що затягування цього процесу шкодить не лише інтересам України, а шкодить і самому іміджу президента. Оскільки ми не почули ніяких чітких пояснень з боку президента та його адміністрації стосовно ратифікації угоди. Відомо, що президент Путін робить все для того, аби затягнути процес ратифікації Україною угоди про євроасоціацію. На мою думку, такий сценарій є не просто небажаним, а навіть шкідливим для інтересів України», – заявив в ефірі Радіо Свобода Борис Тарасюк.

Зі свого боку, заступник голови адміністрації президента Валерій Чалий зазначав в ефірі Радіо Свобода, що зволікання з ратифікацією Угоди про євроасоціацію немає, і цей процес іде за графіком. За його словами, якщо угоду ратифікують зараз, бюджет країни втратить близько 560 мільйонів гривень, які мають надійти завдяки пільгам Євросоюзу.

27 червня у Брюсселі Україна і ЄС підписали Угоду про асоціацію. Для набуття чинності угоду мають ратифікувати Верховна Рада України, Європарламент, а також усі країни-члени ЄС.

XS
SM
MD
LG