Доступність посилання

ТОП новини

У Києві вважають найближчі два тижні визначальними у пошуку шляхів до миру на Донбасі


Валерій Чалий
Валерій Чалий

Найближчі два тижні будуть визначальними у пошуку шляхів виходу з ситуації на сході України, заявляють в адміністрації президента України.

«Важливо, що це є багатостороннім форматом. І ми вдячні європейській стороні, Європейському союзу за таку підтримку... Це надає нам можливість посилити позиції України. Сьогодні, радше, рішення переговорні, дипломатичні зменшують кількість жертв», – сказав заступник голови адміністрації Валерій Чалий, розповідаючи про майбутні міжнародні зустрічі президента Петра Порошенка.

«Я раніше казав, що це кілька тижнів. Я думаю, що вже наступні два тижні будуть визначальними для розуміння шляху виходу з війни до миру», – додав Чалий.

Починається перехід від телефонної дипломатії до безпосереднього спілкування і це буде дуже важливий тиждень для майбутніх перспектив, наголосив заступник голови АП.

Крім найближчих зустрічей на високому рівні у Києві (23 липня з канцлером Німеччини Анґелою Меркель), Мінську (26 липня – Україна-ЄС-Митний союз) і Брюсселі (візит Порошенка 30 серпня), запланований і візит українського президента на саміт НАТО у Вельсі (Ньюпорт, 4-5 вересня).

XS
SM
MD
LG