Доступність посилання

ТОП новини

Росія звинувачує Білорусь у нездатності контролювати постачання заборонених продуктів


Росія звинувачує Білорусь у нездатності контролювати поставки до Росії заборонених продуктів харчування. Про це йдеться у повідомленні Россільгоспнагляду.

«У результаті заходів щодо запобігання ввезення до Росію забороненої рослинної продукції у період у період з 11.08 по 15.08 2014 припинено спробу ввезення такої продукції в 11 випадках загальною вагою понад 93 тонни, з яких у 9 випадках виявлено продукцію невстановленого фітосанітарного стану без супроводу фітосанітарними сертифікатами», – зазначають у Россільгоспнагляді.

«Походження з країн ЄС у 4 випадках з 9, а в 2 – заборонена до ввезення з Угорщинт та Іспанії у супроводі фітосанітарних сертифікатів, виданих Головною державною інспекцією з насінництва, карантину та захисту рослин Республіки Білорусь після набуття чинності постанови російського уряду «Про застосування окремих спеціальних економічних заходів щодо забезпечення безпеки Росії» – мовиться у повідомленні.

Це, кажуть у Россільгоспнагляді, «свідчить про нездатність Держінспекції Білорусі контролювати переміщення продукції, в тому числі призначеної для Росії».

На початку серпня Євросоюз, США, Канада, Японія і низка інших держав запровадили нові санкції щодо осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії Росії в Україні.

7 серпня Росія повністю заборонила поставки яловичини, свинини, м’яса птиці, риби, овочів, фруктів, молочної продукції з країн, які запровадили проти неї санкції.

Росія, Білорусь і Казахстан є членами Митного союзу.

XS
SM
MD
LG