Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна спільнота засуджує ісламістів за страту американського журналіста


Американський журналіст Джеймс Фолі
Американський журналіст Джеймс Фолі

Міжнародна спільнота засуджує угруповання «Ісламська держава», яке оприлюднили відео, де показується страта американського журналіста Джеймса Фолі у відповідь на авіаудари США проти ісламістських бойовиків в Іраку.

У Білому домі заявили, що якщо відео є справжнім, США будуть «шоковані».

Прем’єр-міністр Британії Дейвід Камерон зупинив свою відпустку і повернувся у Лондон, щоб очолити процес ідентифікації людини, яка, як видно з відео, вбиває Фолі і говорить з британським акцентом.

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус заявив, що якщо факт убивства журналіста підтвердиться, ця «огидна страта покаже правдиве обличчя «варварства халіфату». А президент Франції Франсуа Олланд закликав до проведення міжнародної конференції для обговорення рішення щодо угруповання «Ісламська держава».

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр повідомив, що його країна готова направити зброю для підтримки курдам в Іраку для боротьби проти «варварів» з «Ісламської держави».

19 серпня угруповання «Ісламська держава» опублікувало відео, де показується страта американського журналіста.

Джеймс Фолі був викрадений у Сирії у листопаді 2012 року невідомими озброєними людьми.

На початку літа ісламісти значно просунулися на півночі Іраку, що змусило США застосувати авіацію на підтримку іракських і курдських сил безпеки. Це вперше з моменту відведення військ США з Іраку у 2011 році.

XS
SM
MD
LG