Доступність посилання

ТОП новини

Значна частина Луганська перейшла під контроль сил АТО – РНБО


Значна частина Луганська перейшла під контроль сил антитерористичної операції, повідомив речник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко.

«Бойові дії в містах Луганську і Донецьку для українських військових ускладнюються застосуванням терористами важкого озброєння», – сказав Лисенко.

«У Луганську найманці чеченської національності продовжують обстріли території міста із застосуванням установок «Град», встановлених у східних кварталах. Проте значна частина міста вже перейшла під контроль сил АТО», – додав речник.

За його словами, сили АТО намагаються ізолювати Ізварине, Краснодон, Колпаково, Шахтарськ, Красний Луч й інші населені пункти, розташовані вздовж річки Сіверський Донець. «Оскільки саме звідти протягом останніх двох діб фіксувався рух окремих груп терористів до Луганська», – сказав Лисенко.

Він наголосив, що паралельно українські військові проводять рейдові дії за напрямом Іловайськ-Зугрес Донецької області. Протягом середи бої сил АТО із бойовиками відбувалися у районах населених пунктів Лужків, Сонцеве, Карпово-Надєждовка, Авдіївка, Сабівка і Шевченко.

Як заявив речник інформаційного центру РНБО, в Луганську на даний час неможливо відновити водопостачання через пошкодження розподільчих водопровідних мереж на території міста. За його словами, до відновлення функціонування Західної фільтрувальної станції були залучені підрозділи Збройних сил України, проте провести ремонтні роботи поки що неможливо через активні бойові дії у місті.

Влада Луганська заявила, що ситуація в місті є критичною: немає води, світла, зв’язку, тривають бої.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG