Доступність посилання

ТОП новини

У США розслідують вбивство журналіста Фолі


Американський журналіст Джеймс Фолі
Американський журналіст Джеймс Фолі

Міністерство юстиції США розпочало кримінальне розслідування щодо вбивства американського журналіста Джеймса Фолі. Про це заявив міністр юстиції США Ерік Голдер.

«Міністерство юстиції намагається встановити справедливість у цій справі. Ми відкрили кримінальне провадження і тих, хто буде здійснювати подібне мають усвідомити: Міністерство юстиції, Міністерство оборони, ця нація, ми маємо добру пам'ять і можемо дотягнутися дуже далеко. Ми не забудемо, що сталося, і люди будуть притягнуті до відповідальності, так чи інакше», – сказав Голдер.

Джеймса Фолі стратили бойовики угруповання «Ісламська держава» у Сирії. Ісламісти розповсюдили відео зі стратою Фолі, на якому вбивця журналіста заявляє, що це робиться на знак помсти США за їхні авіаудари по позиціях бойовиків в Іраку.

Людина з закритим обличчям, яка вбивала Джеймса Фолі говорила з британським акцентом. Слідство думає, що він є британцем, який долучився до ісламістів.

Наразі британська поліція та спецслужби вивчають аудіо і порівнюють його з записами можливих підозрюваних.

20 серпня Вашингтон повідомив, що на початку літа до Сирії були направлені спеціальні сили, щоб знайти та звільнити Фолі та інших заручників, але це їм не вдалося.

19 серпня угруповання «Ісламська держава» опублікувало відео, де показується страта американського журналіста.

Джеймс Фолі був викрадений у Сирії у листопаді 2012 року невідомими озброєними людьми.

Дії «Ісламської держави» засудила низка лідерів світової спільности, зокрема США, Німеччини, Британії та Франції.

На початку літа ісламісти значно просунулися на півночі Іраку, що змусило США застосувати авіацію на підтримку іракських і курдських сил безпеки. Це вперше з моменту відведення військ США з Іраку у 2011 році.

XS
SM
MD
LG