Доступність посилання

ТОП новини

Для відновлення минулорічного рівня ВВП Україні потрібно до 4 років – Шеремета


Міністр економіки Павло Шеремета
Міністр економіки Павло Шеремета

Україна зможе відновити минулорічний рівень ВВП за 3-4 роки, за умови проведення радикальних реформ. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета на прес-конференції.

«Зростання у 2015 році планується між 0,3% і 2%, а в 2016 році, за прогнозами, десь приблизно 3%. Тобто, якщо ми впадемо цього року так, як прогнозується – на 6-7%, то нам буде потрібно роки 3-4, щоб вийти на «нуль», який у нас був у 2013 році. Це ще навіть не той «нуль», який був у нас у 2008 році», – наголосив Шеремета.

За даними Держстату, у другому кварталі 2014 року падіння ВВП України порівняно з другим кварталом 2013 року прискорилося до 4,7%. За 2014 рік падіння ВВП очікується на рівні 6-6,5%.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета подав у відставку, його заява вже передана до Верховної Ради. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

До призначення на посаду міністра Павло Шеремета очолював Київську бізнес-школу, випускники якої працюють у багатьох компаніях як в Україні, так і за її межами.

XS
SM
MD
LG