Доступність посилання

ТОП новини

Російський конвой почав рух у напрямку Луганська – МЗС Росії


Перші вантажівки із російського «гуманітарного конвою» зайшли на територію України після тижня очікування на кордоні, повідомило Міністерство закордонних справ Росії.

У МЗС заявили, що «усі причини, з яких Україна відкладала ввезення вантажу, вичерпалися».

«Російська сторона вирішила діяти. Наша колона з гуманітарним вантажем починає рух у напрямку Луганська. Зрозуміло, готові до її супроводу співробітниками МКЧХ і до їх участі у розподілі допомоги. Розраховуємо, що в цій акції зможуть взяти участь і представники Російського товариства Червоного Хреста», – йдеться в заяві російського МЗС.

«Застерігаємо від будь-яких спроб зірвати суто гуманітарну місію, яка готувалася давно, в обстановці повної прозорості і у взаємодії з українською стороною і МКЧХ. Відповідальність за можливі наслідки провокацій проти гуманітарного конвою цілком і повністю ляже на тих, хто готовий і далі приносити людські долі в жертву своїм амбіціям і геополітичним задумам, грубо порушуючи норми і принципи міжнародного гуманітарного права», – додали в російському зовнішньополітичному відомстві.

Про те, що колона з понад 30 «КамАЗів» зі складу «гуманітарного конвою» перетинає український кордон на КПП «Ізварине», передає і агенція «Інтерфакс-Південь».

Натомість у Державній прикордонній службі України агентству поки що не підтвердили цієї інформації.

За даними агенції Reuters, вантажівки супроводжує невелика кількість проросійських бойовиків.

Україна висловлювала занепокоєння, що російський конвой може бути використаний для поставки зброї бойовикам.

XS
SM
MD
LG