Доступність посилання

ТОП новини

У фарбуванні зірки в Москві признається українець і «міняє себе на Савченко»


«Mustang Wanted» на розфарбованій зірці висотки в Москві, фото з його фейсбуку
«Mustang Wanted» на розфарбованій зірці висотки в Москві, фото з його фейсбуку

Громадянин України, відомий «руфер» із Києва Григорій на прізвисько Mustang Wanted, заявив сьогодні у фейсбуці, що це він розфарбував днями в кольори українського прапора зірку на шпилі висотки в Москві й підняв над нею прапор України.

Звертаючись до українців, росіян і окремо до московських правоохоронців, він заявив, що має фото й відеодокази свого вчинку.

За його словами, він здійснив це «в пориві щирих патріотичних почуттів», визнає себе винним у «хуліганстві» і готовий постати перед російським судом, але в обмін на звільнення «прекрасної сміливої української дівчини Надії Савченко».

«Вона напевно ні в чому не винна, а я хоч зірку розфарбував», – написав він.

А четверо росіян, проти яких за звинуваченням у цьому «хуліганстві» порушили кримінальну справу і яким тепер загрожує сім років ув’язнення, до події не причетні, запевняє Григорій.

«Свій вчинок вважаю арт-перформансом і присвячую його Дневі Незалежності України, а також усім хлопцям, які захищають зараз мою Батьківщину! Слава Україні!» – написав він.

Позавчора рано-вранці москвичі виявили, що зірка на шпилі однієї зі сталінських висоток, на Котельницькій набережній, пофарбована в синій і жовтий кольори, а над нею встановлений державний прапор України. У середовищі «руферів» – охочих підніматися на верхівки різноманітних будівель – відразу запідозрили в цьому, серед інших, саме Григорія «Мустанга», який тими днями був у Москві, але він спершу заперечив це. Тим часом російська поліція затримала за підозрою в розфарбуванні зірки і встановленні прапора чотирьох молодих росіян – двох хлопців і двох дівчат, які якраз того ранку вчинили на тій же будівлі власне «правопорушення» – один із них стрибнув із даху на парашуті. Їх узяли під домашній арешт і висунули кримінальні звинувачення в «хуліганстві», а саме в «оскверненні» будинку.

Українка Надія Савченко, офіцер і учасниця антитерористичної операції, ще в середині червня потрапила в полон до сепаратистів на Луганщині й була незаконно вивезена до Росії, де нині перебуває під вартою у слідчому ізоляторі у Воронежі. У Росії її звинувачують, зокрема, у причетності до загибелі двох російських журналістів, які, нелегально проникнувши до України, перебували в бойових лавах сепаратистів і висвітлювали їхні напади на українських силовиків.

XS
SM
MD
LG