Доступність посилання

ТОП новини

В ООН занепокоєні вторгненням російської автоколони в Україну


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун із тривогою й глибокою стурбованістю слідкує за повідомленнями, що російська автоколона перетнула кордон із Україною без дозволу української влади, повідомила у п’ятницю його прес-служба.

Генсекретар застеріг від односторонніх дій, які можуть далі поглибити вже й так небезпечне становище на Сході України, мовиться в повідомленні. Водночас він закликав усі сторони, в першу чергу Україну й Росію, таки домогтися разом того, щоб гуманітарна допомога дісталася до найбільш потерпілих регіонів.

Становище в Україні після нелегального вторгнення до неї російського «гуманітарного конвою» розглянули у п’ятницю й на закритому засіданні Ради безпеки ООН.

За повідомленням прес-служби ООН, нинішній голова Ради безпеки, представник Великої Британії Марк Лаялл Ґрант повідомив журналістів, що на засіданні помічник генсекретаря з політичних питань Оскар Фернандес-Таранко висловив стурбованість ексалацією становища і одностороннім рішенням Росії направити свою автоколону через кордон України.

Раніше у п’ятницю Росія ввела свій «гуманітарний конвой» на територію України без оформлення українськими митними і прикордонними органами більшості його автомашин, без згоди Києва і без супроводу Червоного Хреста, на порушення раніше досягнених міжнародних домовленостей. В Україні і у світі висловили різку критику цього порушення Росією міжнародного права.

XS
SM
MD
LG