Доступність посилання

ТОП новини

США вітають Україну з Днем Незалежності і підтримують право українців обирати свій шлях − Керрі


Lержавний секретар США Джон Керрі
Lержавний секретар США Джон Керрі

США вітають український народ з 23-ю річницею Незалежності. Як ідеться у заяві, яку зробив державний секретар США Джон Керрі, «від імені президента Барака Обами і народу Сполучених Штатів Америки я вітаю народ України з відзначенням 23-ї річниці Незалежності».

«Під час мого останнього візиту в Україну я був натхненний чудовою силою українського народу. Я йшов вниз по Інститутській вулиці і віддав шану героям Майдану. Я бачив барикади, шини й отвори від куль у вуличних світильниках. Але також я побачив квіти і фотографії людей, які віддали своє життя за Україну. Я розмовляв з чоловіками та жінками з Києва, які говорили мені про свою прихильність до більш квітучого, мирного майбутнього для всіх українців», − наголосив Керрі.

Держсекретар США зазначив, що у часи Незалежності України, особливо в останні «бурхливі роки народ Сполучених Штатів стояв гордо з народом України у той час, як ви шукаєте більш мирного, демократичного, процвітаючого і європейського майбутнього».

Вчора президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Анґела Меркель висловили стривоженість діями Росії всередині території України.


XS
SM
MD
LG