Доступність посилання

ТОП новини

Меркель хоче обговорити питання підтримки Німеччиною України в складні для неї часи


Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель має намір у Києві обговорити питання підтримки Німеччиною України у складні для неї часи та шлях до миру. Про це вона сказала під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком, повідомили у прес-слжбі глави держави.

Порошенко на початку зустрічі назвав символічним той факт, що візит канцлера відбувається у День Державного прапора України та напередодні Дня Незалежності. За словами Порошенка, зараз Україна єдина, як ніколи, та проходить «дуже трагічний тест» у своїй історії.

Глава держави наголосив на тому, що, за останніми даними, рівень підтримки громадянами незалежності зараз навіть вищий, ніж у 1991 році, коли країна її здобула. Порошенко назвав Меркель «добрим другом та сильним адвокатом України» та відзначив, що за останні два місяці вони спілкувалися понад 20 разів, і це дуже допомогло Україні захистити свої інтереси.

Глава Української держави висловив подяку народу Німеччини за підтримку народу України у його прагненні миру та демократії. Меркель сказала, що має намір в Києві обговорити питання підтримки Німеччиною України та «шлях до миру, яким ми маємо пройти». Канцлер подякувала президенту за дружній прийом.

XS
SM
MD
LG