Доступність посилання

ТОП новини

Віце-канцлер Німеччини висловився за федералізацію України


Міністр економіки Німеччини, лідер німецьких соціал-демократів Зігмар Ґабріель (Sigmar Gabriel) висловився за федералізацію України.

Як повідомляє «Німецька хвиля» з посиланням на Reuters, про це віце-канцлер ФРН заявив в інтерв`ю газеті Welt am Sonntag, повний текст якого буде опублікований 24 серпня.

За словами Ґабріеля, єдиним способом вирішити конфлікт в Україні він вбачає в «розумній концепції федералізації». Він вважає, що зберегти територіальну цілісність країни вдасться лише в тому випадку, якщо регіонам з більшістю російськомовного населення буде зроблено вигідну «пропозицію». Але спочатку необхідно домовитися про припинення вогню, наголосив віце-канцлер.

Зусилля Німеччини спрямовано перш за все на те, аби за будь-яку ціну запобігти відкритій військовій конфронтації між Росією і Україною, вказав Габріель. Разом з тим він практично не бачить можливостей для повернення Криму до складу України.

Сьогодні в Києві з візитом перебуває федеральний канцлер ФРН Анґела Меркель. Вона має зустріч з президентом Петром Порошенком.

XS
SM
MD
LG