Доступність посилання

ТОП новини

На Запоріжжі запрацював Музей патріотичних скульптур


Музей патріотичної скульптури на Запоріжжі зібрав сотню експонатів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

Над створенням музею в селі Мала Білозерка Запорізької області працюють вже 8 років. Лише цього року вдалося зібрати першу сотню експонатів. Всі витвори мистецтва – так звані «новороби», тобто авторські роботи, створені сучасними митцями. Найцікавіше ж у проекті, що отримав назву «Дивосвіт» те, що всі роботи створювалися у цьому ж селі майстрами з різних країни.

«Ми 8 років тому вигадали собі такий пленер, коли до нас в гімназію приїздили б митці і показували дітям свою майстерність. Це важливо для учнів, оскільки наша школа з творчим ухилом і багато дітей за напрямок роботи обирають саме глину. І от митці почали приїздити. Робіт ставало все більше. Тож, на якомусь етапі, ми вирішили робити експозиції просто на подвір’ї в селі. Цього ж року робіт стало рівно сто», − розказала Радіо Свобода куратор проекту-пленер «Дивосвіт» Яніна Овсієнко.

Самі ж митці наголошують – з першою сотнею робіт експозиція вийшла за межі пленеру і становить унікальний музей в Україні.

«Цього року більшість робіт присвячена патріотичній тематиці. Але я от дивлюся на скульптури трирічної давнини… Так у нас тут всі роботи патріотичні. Мабуть тому, що працюючи з глиною відчуваєш енергетику свого коріння»,− прокоментував художник-монументаліст, скульптор Олександр Жолудь.

XS
SM
MD
LG