Доступність посилання

ТОП новини

США можуть збільшити макроекономічну допомогу для України – Байден


Джо Байден
Джо Байден

США можуть збільшити макроекономічну допомогу для України. Про це віце-президент США Джозеф Байден заявив під час консультацій з Петром Порошенком, інформує прес-служба президента України.

«Віце-президент США поінформував президента України про готовність США взяти участь в конференції донорів та інвесторів для України, що відбудеться восени в Києві. Він також повідомив про можливість збільшення макроекономічної допомоги для України з боку США та про готовність підтримати позицію України на засіданні Виконавчої Ради МВФ 29 серпня з метою виділення другого траншу за програмою Stand-By», – повідомляє прес-служба.

Петро Порошенко і Джо Байден також обговорили «ситуацію з порушенням міжнародного права з боку Росії, яка направила свій «гуманітарний» конвой до Луганська». «Петро Порошенко подякував США за реагування та підтримку позиції України під час вчорашнього засідання Ради Безпеки ООН. Співрозмовники домовилися координувати дії для подальшого реагування на виклики та загрози, спричинені діями Росії», – інформують в адміністрації президента.

Віце-президент США привітав главу української держави з Днем прапора та Днем Незалежності. «Петро Порошенко подякував, зазначивши, що це є також особливим днем і для Джо Байдена, адже на окрузі Делавер, від якого він був обраний американським сенатором, проживає велика кількість представників української діаспори», – йдеться у повідомленні на сайті президента України.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про намір Німеччини виділити на відновлення сходу України півмільярда євро.

XS
SM
MD
LG