Доступність посилання

ТОП новини

Бракує продуктів і ліків, доступ до води ускладнений – Червоний Хрест про Луганськ


Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), які вже кілька днів перебувають у Луганську, повідомляють про вкрай скрутне становище місцевих жителів. Про це йдеться в повідомленні гуманітарної організації.

«Телефонні лінії та інші канали зв’язку в Луганську не працюють, тому отримання інформації від наших співробітників, які перебувають там кілька днів, є складним завданням», – наголосив керівник управління оперативної діяльності Червоного Хреста в Європі і Центральній Азії Лоран Корба.

«Очевидно, що місцеві жителі потребують допомоги. Продуктів і медикаментів бракує, доступ до чистої води вкрай ускладнений. Потрібно вживати термінових заходів із поліпшення ситуації, що склалася», – додав Корба.

Червоний Хрест продовжує діалог з представниками угруповання «ЛНР» про якнайшвидше отримання найменш захищеними жителями Луганська і околиць гуманітарної допомоги, наданої українською владою. Це стане можливим лише в разі, коли сторони конфлікту нададуть гарантії безпечного перевезення вантажу.

За даними Червоного Хреста, місцева влада 22 серпня розпочала видачу отриманої з Росії гуманітарної допомоги. Організація використовує свій досвід оперативної діяльності для консультування місцевих органів влади при складанні планів роздачі допомоги.

Збройне насильство в Луганську викликає стурбованість співробітників Червоного Хреста, оскільки незрозуміло, чи зможуть люди без ризику для життя збиратися поблизу місць роздачі допомоги. Міжнародна гуманітарна організація закликає сторони конфлікту уникати нападів на цивільних.

XS
SM
MD
LG