Доступність посилання

ТОП новини

У РНБО повідомили про російських військових під Донецьком


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

На Донеччині у зоні антитерористичної операції перебувають російські військові і бронетехніка Російської Федерації. Про це повідомив речник інформаційного центру Ради національної безпеки й оборони Андрій Лисенко.

За його словами, біля селища Побєда Амвросіївського району поблизу Донецька розгорнуто штаб батальйонної тактичної групи Збройних сил Російської Федерації, а в саму Амвросіївку зайшли п’ять БТР та один КамАЗ із живою силою.

«Якщо і ця тактична група заблукала й випадково зайшла на територію України, як і десантники 98-ї дивізії ВДВ, нам залишається нагадати, що повернутися до Росії вони можуть, тримаючись напряму прямо на схід», – сказав Лисенко.

За словами представника РНБО, обстріли української території з боку Росії тривають. Зокрема, у вівторок, окрім Новоазовська, вівся артилерійський обстріл блокпостів підрозділів Держприкордонслужби та ЗСУ в районі сіл Колесниківка та Юганівка Станично-Луганського району Луганської області.

Андрій Лисенко розповів, що Росія продовжує нарощувати свою військову присутність на кордоні з Україною.

Раніше польський премʼєр Дональд Туск заявив, що його країна має підтверджені дані про те, що на сході України присутні російські війська.

У Росії ці заяви поки не коментували. Москва ще жодного разу не підтвердила випадки перетину кордону російськими військовими.

Напередодні українська сторона оприлюднила відеосвідчення військових із Росії, які зокрема розповіли, що їх доправили в зону АТО на Донбас без їхнього відома. Пізніше президент Росії Володимир Путін заявив, що затримані в Україні російські десантники «патрулювали кордон і могли опинитися на українській території».

Затримані на Донбасі десантники Росії розповіли, що робили в Україні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00

XS
SM
MD
LG