Доступність посилання

ТОП новини

Темур Юлдашев: «У моєму серці ненависті до російських людей немає»


Темур Юлдашев, керівник спецпідрозділу МВС з боротьби з тероризмом, чемпіон України з пауерліфтингу, чемпіон світу 2012 року AWPC, керівник луганської самооборони, за свідченнями його бойових товаришів у соціальних мережах, загинув у боях під Савур-Могилою 27 серпня. У своєму серпневому інтерв’ю Радіо Свобода Юлдашев сказав, що не розуміє, як Путіну вдалося примусити росіян убивати українців».

Пораненого у боях під Савур-Могилою Темура Юлдашева, як розповідають бійці його спецбатальйону, намагалися вивезти з-під обстрілу, але «не довезли».

«Темур Юлдашев… Тренер чемпионов, прошедший через пытки в застенках «ЛНР» и сбежавший. Мы с тобой вместе прилетели на Саур-Могилу. Вдвоём ехали на первую разведку. Вместе штурмовали эту Шайтан-Гору. Два тренера... Ирония судьбы... Гора забрала тебя к себе... Покойся с миром, Воин», – написав на Facebook активіст Максим Музика.

У своєму останньому інтерв’ю Радіо Свобода, яке він дав телефоном після одного з боїв під Савур-Могилою, Юлдашев наголосив, що відчуває велике обурення тим, що відбувається.

«В моєму серці ненависті до російських людей немає. В моєму серці обурення. Сволота прийшла на мою землю і намагається зробити на ній пекло. Що й роблять по суті. Щоб ви розуміли, там – на Савур-Могилі – російські «Гради» вели обстріл цілу ніч, міномети нас били…» – сказав Темур Юлдашев.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Він наголосив, що не може зрозуміти, як Путіну вдалося примусити росіян ненавидіти українців.

«Тут (меморіальний комплекс героям Другої світової війни) ці чотири скульптурні композиції. Дивись, тут стоїть росіянин, стоїть українець, стоїть грузин, стоїть узбек, стоїть казах – наші діди-прадіди усі захищали свою землю від фашистської сволоти. То хто ж, коли і як зміг зробити так, що ми стали ворогами – росіяни та українці. Цій людині, якщо вона людина, я не знаю, що потрібно зробити! Я думаю, що це не людина взагалі, а сатана».

Під час бою в зоні проведення АТО у середу загинув керівник спецпідрозділу МВС із боротьби з тероризмом Темур Юлдашев. Про це інформує низка регіональних засобів інформації, також про це у своєму «Фейсбуці» повідомили деякі активісти. За даними Hromadske.tv, цю інформацію підтвердив мер Сватова Євген Рибалко.

Активіст Родіон Шовкошитний написав, що Юлдашев загинув від кулі снайпера. У МВС інформацію про загибель поки не коментували.

Темур Юлдашев – колишній керівник добровольчого загону Луганська «Темур». 28 квітня, коли очолюваний ним загін луганської самооборони потрапив в оточення сепаратистів у місті Щастя, Юлдашева взяли у заручники бойовики угруповання «Луганська народна республіка».

Темур Юлдашев домовився, щоб в обмін на його свободу бійців його загону відпустили. У полоні активіст, майстер спорту з пауер-ліфтингу, провів 35 днів, звідки 15 червня йому вдалось втекти. Пізніше він очолив спецпідрозділ МВС із боротьби з тероризмом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG