Доступність посилання

ТОП новини

У РНБО визнали, що Новоазовськ взяли під контроль російські війська


Російські війська в середу зайняли і контролюють Новоазовськ та низку населених пунктів Новоазовського, Старобешевського та Амвросіївського районів Донецької області. Про це йдеться у «Твіттері» Ради національної безпеки й оборони.

«Триває контрнаступ підрозділів ЗС РФ та бандформувань у південно-східній частині Донецької області. Вчора під контроль російських військових перейшло місто Новоазовськ, ряд населених пунктів Новоазовського, Старобешевського, Амвросіївського районів. Вчора околиці Новоазовська, позиції ЗСУ були обстріляні «градами» з території РФ. Потім – атака 2 колонами військової техніки РФ», – йдеться у повідомленні.

У РНБО наголосили, що «задля збереження життя українських військових, перегрупування командування АТО з Новоазовська виведено підрозділи об’єднаних сил АТО, МВС і Держприкордслужби».

Президент України Петро Порошенко у четвер скликав термінове засідання РНБО через загострення ситуації на Донеччині.

Росія поки не коментувала інформацію про перебування в Україні її регулярних військ.

Напередодні про втрати позицій українських сил у Новоазовську повідомляли журналісти західних агенцій. Водночас станом на 17:00 РНБО спростовувала, що ситуація в цьому місті на Донеччині вийшла з-під контролю.

XS
SM
MD
LG