Доступність посилання

ТОП новини

Україна закликає Раду ЄС скликати на 30 серпня позачергове засідання


Постійний представник України в Європейському союзі, посол Костянтин Єлісєєв закликає офіційний Брюссель провести 30 серпня позачергове засідання Ради ЄС у звʼязку з «неприкритим військовим вторгненням Росії». Про це йдеться в коментарі Єлісєєва, який цитує агентство УНІАН.

«Ми закликаємо провести 30 серпня спеціальне позачергове засідання Ради ЄС по Україні. Досить потурати та умиротворяти агресора! Солідарність повинна стати абсолютною і безумовною. Вона повинна матеріалізуватися в подальших рішучих суттєвих санкціях та великомасштабній військовій і технічній допомозі Україні для того, щоб зупинити агресора», – закликав Єлісєєв.

«Наша щира спроба запропонувати руку миру Росії в Мінську отримала цинічну та нерозумну посмішку у відповідь. У той же вечір ми стали свідками перетину кордону України кортежами російської військової техніки і спорядження. «Зелені чоловічки» без знаків розрізнення, аналогічні тим, що ми бачили в Криму, заповнюють Україну. Україна і Європейський союз повинні зупинити цю війну», – наголосив український дипломат.

«З початку російської агресії в лютому Рада (Євросоюзу – ред.) затвердила 11 висновків, а Європейський парламент ухвалив 4 резолюції із закликом до Росії поважати територіальну цілісність України. Хіба цього не було достатньо, щоб зрозуміти, що слова не мають значення для Кремля?» – йдеться у заяві постійного представника України у ЄС.

З закликом до Брюсселя скликати засідання Ради ЄС вже звернулися президент України Петро Порошенко і премʼєр-міністр Арсеній Яценюк.

У четвер, 28 серпня, офіційний Київ заявив про вторгнення на територію України російських військ.

XS
SM
MD
LG