Доступність посилання

ТОП новини

Голова «Солдатських матерів Санкт-Петербурга»: це вторгнення, це роблять військові


Російський правозахисник говорить про «вторгнення» Росії в Україну
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

Російський правозахисник говорить про «вторгнення» Росії в Україну

Член російської президентської Ради з прав людини і голова організації «Солдатські матері Санкт-Петербурга» Елла Полякова заявляє про вторгнення російських військ в Україну. Про це вона сказала в інтерв’ю Reuters.

«Іншого слова, як вторгнення я підібрати не можу, коли стільки людей перетинають кордон. Людей у формі, зі зброєю, з важкою зброєю, з боєприпасами, які повертаються звідти у трунах, а оформляють, що вони загинули на території військової частини. Це вторгнення, це роблять військові», – сказала Полякова.

У вівторок Елла Полякова та інший член Ради Сергій Кривенко направили запит до Слідчого комітету з проханням провести розслідування обставин загибелі дев’яти контрактників 18-ї мотострілецької бригади, уродженців Дагестану. За офіційною версією, 9 осіб загинули на полігоні в Ростовській області 9 і 11 серпня.

Комітет солдатських матерів у Ставропольському краї Росії склав список із 400 поранених і вбитих російських солдат. Про це з посиланням на голову комітету Людмилу Богатенкову повідомив російський телеканал «Дождь». За її словами, список склали на основі даних із різних джерел. Йдеться про кілька мотострілкових бригад: 19-у окрему мотострілкову Воронезько-Шумленську (Владикавказ, Північна Осетія), 17-у окрему гвардійську мотострілецьку бригаду з Шалі (Чечня), 8-у окрему гвардійську мотострілкову бригаду в Шатої (Чечня). Богатенкова додала, що, крім уже згаданих, у списку є військовослужбовці і з інших частин російської армії.

У четвер президент України Петро Порошенко заявив про факт перебування на території України російських військ.

За даними з НАТО, може йтися щонайменше про тисячу російських військових.

XS
SM
MD
LG