Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську попрощались із бійцями, загиблими в Іловайську


У Дніпропетровську у пʼятницю попрощалися з двома бійцями батальйону спецпризначення МВС України «Дніпро-1», 40-річним Антоном Хорольським та 32-річним Василем Савченком. Вони загинули під час боїв за Іловайськ 26 серпня.

Провести в останню путь загиблих солдатів прийшли рідні, друзі, товариші з батальйону, небайдужі жителі Дніпропетровська. Бійців відспівали у храмі Святих Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії УПЦ Київського патріархату. Попрощались із загиблими під звуки Державного гімну України та вигуки «Слава Україні!».

За даними зі Штабу національного захисту Дніпропетровської області, бійці добровольчого батальйону загинули в Іловайську вранці 26 серпня, потрапивши під обстріл російських військ. «Відповідальність за смерть українців, які воюють за свою країну, лежить на тих, хто намагається дипломатично владнати конфлікт на Сході, який вже визнано повномасштабною війною Росії проти України», – йдеться в повідомленні штабу.

Поранені бійці батальйону «Дніпро-1», які наразі лікуються в Дніпропетровську, розповідають, що під час боїв за Іловайськ упродовж кількох днів очікували на підкріплення з боку регулярної армії, однак його не надходило.

«Після дуже масованої атаки так званих сепаратистів ми були змушені просто відступити, адже з автоматом проти міномету зробити щось неможливо. Чекали-чекали якогось підкріплення, але його не надходило. Ми відступили, а потім зайняли кругову оборону. Антон керував взводом, він вивів хлопців з будівлі, яку утримували, прямо під кулями. Василь був зі мною, коли міна розірвалась прямо біля бліндажа», – розказав поранений в Іловайську боєць «Дніпра-1» Петро Клоков.

За словами бойових побратимів загиблих, Антон Хорольський та Василь Савченко «були справжніми воїнами і полягли як герої».

Бої за Іловайськ Донецької області тривають. За даними добровольчих батальйонів, проти них там воюють не лише бойовики, але й російські військові.

XS
SM
MD
LG