Доступність посилання

ТОП новини

Прокурор Дніпропетровщини прокоментував своє виключення з Ради оборони регіону


Прокурори не можуть входити до складу комісій, комітетів та інших колегіальних органів, утворюваних радами або їхніми виконавчими органами – це регламентується законом «Про прокуратуру». Про це заявив прокурор Дніпропетровської області Роман Федик, коментуючи своє виключення з Ради оборони Дніпропетровщини.

Прокурор прямо не відповів на закиди високопосадовців облдержадміністрації у тому, що він «зайняв деструктивну позицію», «спрямовану на підрив обороноздатності» області, однак заявив, що з моменту оголошення в Україні часткової мобілізації органи прокуратури та міліції області розпочали 404 кримінальні провадження за фактами ухилення від призову.

«За прокурорського втручання на збірні пункти та у військові частини згідно з мобілізаційними завданнями направлено десятки одиниць транспортної техніки. Крім того, органами прокуратури області вживаються заходи і щодо захисту прав громадян, призваних за мобілізацією», – повідомив Федик.

Він також заявив, що прокуратура «буде стояти на варті закону» «незалежно від будь-яких політичних чи інших амбіцій чи уподобань».

У четвер заступники голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник та Геннадій Корбан заявили про виключення з Ради оборони області прокурора Романа Федика, пояснюючи це тим, що той «зайняв деструктивну позицію» і не з’явився на екстрене засідання Ради оборони. Прокурора області також звинуватили у затягуванні розслідування справи про побиття «тітушками» учасників мирної акції протесту під облдержадміністрацією 26 січня 2014 року.

XS
SM
MD
LG