Доступність посилання

ТОП новини

Польща таки пропустила літак з російським міністром Шойгу – ЗМІ


Міністр оборони Росії Сергій Шойгу, ілюстраційне фото
Міністр оборони Росії Сергій Шойгу, ілюстраційне фото

Літак з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу вилетів з аеропорту Братислави. Про це повідомив офіційний представник МВС Словаччини Іван Нетік, передає «РІА Новости».

«Літак Ту-154 з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу у 19.10 за центральноєвропейським часом вилетів з аеропорту Братислави», – сказав Нетік.

Як повідомляє агентство «Інтерфакс» з посиланням на прес-аташе посольства Росії у Варшаві Валерію Пержинську, Польща дала дозвіл на проліт літака з Шойгу через її повітряний простір.

«Ситуація вирішилася. Отримано дозвіл на проліт. Літак може летіти», – зазначила Пержинська.

Що ж до причин інциденту, то Валерія Пержинська зазначила, що «ці питання наразі знаходяться у процесі розгляду».

Раніше у п’ятницю Польща заборонила проліт літака Ту-154 з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу, який повертався зі Словаччини з заходів з нагоди 70-річчя словацького національного повстання.

Після зльоту російського Ту-154 зі словацького аеродрому Банська-Бистриця, пілоти літака отримали команду з землі про те, що Польща не надає свій повітряний простір для прольоту літака міністра оборони Росії.

У результаті літак у повітрі зробив різкий розворот і через годину приземлився на аеродромі в Братиславі. Зараз з цього приводу ведуться переговори, передає російський кореспондент.

Відносини Росії з Заходом погіршилися у березні, після того, як Росія анексувала український Крим.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї, бойовиків та введенні військ на схід України. Москва свою причетність відкидає.

XS
SM
MD
LG