Доступність посилання

ТОП новини

МВФ об’єднав третій і четвертий транш кредиту для України


Рада директорів Міжнародного валютного фонду погодилася із проханням Києва та вирішила об’єднати третій і четвертий транші кредиту з метою отримання їх у цьому році.

У повідомленні МВФ йдеться, що загалом український уряд проводить економічну політику у рамках програми, але конфлікт на сході України негативно впливає на економіку.

«Ризики для програми залишаються дуже високими. Її успіх залежить від своєчасного врегулювання конфлікту на сході та від того, як українських уряд запроваджуватиме реформи», – йдеться у повідомленні МВФ.

У п’ятницю МВФ також схвалив звіт про виконання програми економічних реформ в Україні і ухвалив рішення про виділення Україні другого траншу кредитної програми stand-by у розмірі 1,39 мільярда доларів.

Раніше Україна звернулася до МВФ з проханням переглянути графік виділення коштів у рамках кредиту stand-by, об’єднавши третій і четвертий його транші з можливістю отримання їх до кінця року.

Наприкінці квітня цього року рада директорів МВФ схвалила дворічну програму кредитування України в обсязі 17 мільярдів доларів. Перший транш кредитної програми в обсязі 3,2 мільярда доларів Україна одержала на початку травня. З 24 червня по 18 липня в Україні працювала місія МВФ, яка оцінювала економічний стан України, а також ефект урядових реформ.

XS
SM
MD
LG