Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровці вийшли на акцію «Путін-Стоп»


«Путін, тобі потрібен психіатр» – акція протесту в Дніпропетровську
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00

«Путін, тобі потрібен психіатр» – акція протесту в Дніпропетровську

Понад півтисячі дніпропетровців у п’ятницю ввечері вийшли на площу Героїв Майдану на акцію протесту проти російського вторгнення в Україну «Путін-Стоп». У руках люди тримали синьо-жовту символіку, а також плакати з написами «Путін, тобі потрібен психіатр», «Отстань, страна огромная», «Кремлевский карлик, отвали», «Россиянки, не отдавайте сыновей на убой» тощо.

Дніпропетровці скандували «Стоп, Путін!» та «Слава Україні!».

Учасники акції закликали присутніх на площі жінок активніше включатись у волонтерську роботу з допомоги армії – збирати «гуманітарку», доглядати за пораненими у шпиталях тощо. Присутні на площі чоловіки почали записуватись до списку охочих допомагати військовим, які дислокуються на Дніпропетровщині, з ремонтом бойової техніки.

За словами автора цієї ініціативи Сергія Карнози, бійці однієї з механізованих бригад області наразі потребують чоловічих рук для відновлення танків та удосконалення БТРів.

«Наш задум такий: взяти якусь машину, танк чи БМП і відремонтувати, щоб він міг воювати проти наших ворогів. Ми набираємо людей, які вміють ремонтувати, мають відповідний інструмент, мають авто, адже за один день така робота не робиться. Треба буде від’їжджати у частину на кілька днів», – розповів Радіо Свобода Сергій Карноза.

Водночас співачка Руслана Лижичко, яка приїхала на акцію, щоб підтримати дніпропетровців, заявила, що українська влада має більш чітко сформулювати меседжі, адресовані міжнародній спільноті, і просити більш конкретно про допомогу.

«Україна має навчитись відповідати меседжами. Чітких три слова: «Росія напала на Україну». Крапка. «Україна втрачає кров». Крапка. «В Україні через російські війська гинуть люди». Крапка», – заявила співачка.

Учасники акції також звертались до жінок у Росії, чоловіки та сини яких наразі перебувають в Україні, – вимагати від російського керівництва їхнього повернення додому.

XS
SM
MD
LG