Доступність посилання

ТОП новини

Проти Росії треба запровадити нові санкції – міністри закордонних справ ЄС


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Кілька міністрів закордонних справ ЄС засудили Росію за вторгнення в Україну, заявивши, що це за це вона має бути покарана додатковими економічними санкціями. Про це вони заявили під час початку дводенної зустрічі керівників зовнішньополітичних відомств Євросоюзу в Мілані.

«Ми маємо усвідомити з чим ми зіштовхнулися. Ми маємо справу з другим вторгненням Росії в Україну упродовж року», – заявив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

«Якщо Росія не змінить своєї стратегії, ми не зможемо нічого зробити без загострення наших (відносин)», – сказав керівник МЗС Нідерландів Франс Тіммерманс.

За словами міністра закордонних справ Естонії Урмаса Паета, ЄС «має бути готовим до запровадження нових заходів проти Росії», оскільки ситуація в Україні погіршується.

Міністри закордонних справ очікують, що пропозиції нових санкцій проти Росії будуть ухвалені на позачерговому саміті Євросоюзу, який відбудеться в суботу, 30 серпня, у Брюсселі.

У четвер Петро Порошенко заявив про факт перебування на території України російських військ.

НАТО оприлюднило нові супутникові знімки, які свідчать про перебування в Україні російських військ. За даними з альянсу, може йтися щонайменше про тисячу російських військових.

Росія не визнає факту вторгнення її військ на територію України, хоч відповідні заяви лунали вже з боку не лише України, але й низки країн Заходу. Постпред Росії в ООН Віталій Чуркін напередодні, однак, заявив, що «в Україні є російські добровольці».

Росія продовжує дестабілізувати ситуацію в Україні – Білий дім

XS
SM
MD
LG