Доступність посилання

ТОП новини

Польща закликала не шукати політику у забороні на проліт літака з міністром оборони Росії


Сергій Шойгу
Сергій Шойгу

Міністерство закордонних справ Польщі закликало не шукати політичного підтексту у забороні службами прольоту над польською територію російському літаку з міністром оборони Сергієм Шойгу на борту.

Про це написав міністерства Марчін Войчеховський написав у своєму Twitter.

«У питанні польоту російського міністра оборони над Польщею немає жодного політичного підтексту. Була мова виключно про процедурні моменти», − зазначив він.

29 серпня польські аеронавігаційні служби заборонили проліт російському літаку, яким Шойгу повертався зі Словаччини до Росії. Польське Міністерство оборони пояснило це рішення тим, що екіпаж літака порушив процедури, бо подав заявку на проліт над територією Польщею військового літака, а мав дозвіл на цивільний рейс. Представник міністерства не виключив, що це могло статися через «помилку пілота».

Водночас низка оглядачів заявили в ефірі польських телеканалів, що Росія могла навмисне спровокувати таку ситуацію, зокрема, для того, аби зменшити шанси глави уряду Польщі Дональда Туска обійняти пост глави Ради ЄС. Це питання планується обговорити на саміті ЄС цими вихідними, і деякі ЗМІ інформували про дуже високі шанси польського прем`єра обійняти цю посаду.

Міністерство закордонних справ Росії назвало рішення Польщі грубим порушенням норм міждержавного спілкування і погрожувало «відповідною реакцією з російського боку» у відповідь на такі дії польської влади.

XS
SM
MD
LG