Доступність посилання

ТОП новини

Українські втрати під Іловайськом вимірюються сотнями – добровольці з Криму


Жодного обіцяного росіянами «зеленого коридору» під Іловайськом не було. Українські підрозділи втратили в цьому районі сотні людей убитими. Про це повідомляє на строінці у Facebook окрема сотня «Крим».

«Ось такий «зелений коридор» дала Росія. Сотні трупів, десятки в полоні», – пишуть добровольці та ілюструють своє повідомлення фотографіями.

Про долю своїх бійців окрема сотня «Крим» повідомляє так.

«Ми вижили, попри те, що нас «злили». Ми пробили два кільця оточення і змогли вийти», – ідеться на сторінці «Криму».

Офіційного підтвердження інформації про кількість втрат від керівництва АТО немає. Речник РНБО Андрій Лисенко 30 серпня відмовився говорити про це, мотивуючи таку відмову тим, що активні бойові дії ще тривають.

Бійці кількох добровольчих батальйонів увійшли до Іловайська 18 серпня. Вони змогли взяти під свій контроль значну частину стратегічно важливого для постачання угруповання «ДНР» у Донецьку міста, але зустріли потужний опір бойовиків, розташованих в укріпленому районі.

Близько тижня тому стали надходити повідомлення про оточення українських сил і брак підтримки з боку командування антитерористичної операції. Згодом українські добровольці повідомляли, що їм протистоять частини регулярної російської армії.

В інтернеті поширюються найрізноманітніші повідомлення про ймовірні подробиці виходу українських військових із оточення під Іловайськом – від «героїчних» до «катастрофічних» і «панікерських». Офіційно силовики засекретили інформацію про ці події, доки вони не завершаться. У Міністерстві оборони вважають, що ситуацію навколо українських військових під Іловайськом навмисне нагнітають російські спецслужби, щоб дискредитувати військове командування України і спровокувати невдоволення військовим і державним керівництвом.

XS
SM
MD
LG