Доступність посилання

ТОП новини

Путін закликав до переговорів щодо «державності південного сходу України»


Президент Росії Володимир Путін. Архівне фото
Президент Росії Володимир Путін. Архівне фото

Президент Росії Володимир Путін закликав владу України розпочати переговори з питань державності територій, підконтрольних бойовикам.

Про це Путін заявив в інтерв’ю програмі «Воскресное Время» на російському телевізійному «Першому каналі», інформує телеканал «Дождь».

«Потрібно негайно розпочати субстантивні, змістовні переговори, і не з технічних питань, а з питань політичної організації суспільства і державності на південному сході України з метою безумовного забезпечення законних інтересів людей, які там проживають», – заявив президент Росії.

Путін також нагадав країнам Заходу про російське сприйняття подій в Україні, згідно з яким у Києві стався «державний переворот», а згодом «придушення незгодних за допомогою збройних сил».

Цього тижня у своєму зверненні до проросійських «ополченців» Путін уперше офіційно вжив слово «Новоросія» на адресу контрольованих бойовиками територій.

Росія досі заперечує наявність в Україні частин своєї регулярної армії. Посол Росії в ООН Віталій Чуркін на засіданні Ради безпеки визнав лише наявність «добровольців» у складі угруповань «ДНР» і «ЛНР».

XS
SM
MD
LG