Доступність посилання

ТОП новини

«Еспресо.TV» просить урятувати журналістів телеканалу з оточення в Іловайську


Телеканал «Еспресо.TV» звертається до президента Петра Порошенка, міністра оборони Валерія Гелетея, голови СБУ Валентина Наливайченка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою вжити заходів для порятунку журналістів телеканалу, що перебувають в оточенні в Іловайську.

За даними каналу, двоє журналістів «Еспресо.TV», Єгор Воробйов і Тарас Чкан, а також журналіст «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошников, виконуючи свій професійний обов’язок, разом із українськими військовими опинилися в оточенні біля Іловайська. Востаннє один із них виходив на зв’язок іще вранці в суботу.

Частина оточених протягом суботи й неділі вийшла з-під Іловайська, але, як виглядає, журналістів серед них немає.

Українські військові увійшли до зайнятого сепаратистами Іловайська 18 серпня. Вони змогли взяти під свій контроль значну частину стратегічно важливого для постачання угруповання «ДНР» у Донецьку міста, але зустріли потужний опір бойовиків, розташованих в укріпленому районі.

Близько тижня тому стали надходити повідомлення про оточення українських сил і брак підтримки з боку командування антитерористичної операції. Згодом українські військовики повідомляли, що їм протистоять частини регулярної російської армії.

XS
SM
MD
LG