Доступність посилання

ТОП новини

Комбата «Донбасу» нагородили орденом Богдана Хмельницького


Семен Семенченко у лікарні Дніпропетровська
Семен Семенченко у лікарні Дніпропетровська

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час візиту до Дніпропетровська нагородив командира добровольчого батальйону спецпризначення МВС «Донбас» Семена Семенченка орденом Богдана Хмельницького 3-го ступеня. Нагороду вручили прямо в обласній клінічній лікарні імені Мечникова, де наразі лікується комбат.

Водночас Семен Семенченко заявив журналістам, що при спробі втримати Іловайськ добровольчі батальйони не дочекались підкріплення.

«Ми брали місто абсолютно недостатніми силами. Підкріплення ми чекали тиждень. На другий день мене поранили. Всі наші втрати були не при спробі штурму, а при спробі втримати місто малими силами. А тоді стала складатись загрозлива ситуація. Ударили з одного боку росіяни – допомоги не було. З другого боку росіяни вдарили – не було. З третього… Побігли деякі частини ЗСУ. Ми зараз воюємо «майданом»: не в сенсі «майданівцями», а в сенсі кустарно, самоорганізацією», – сказав Семенченко.

Він також наголосив, що для перемоги Україні потрібно, щоб у складі її керівництва були «люди, які дають результат», і ці люди, на думку Семенченка, мають розуміти, що «у випадку, якщо результату не буде, вони будуть відповідати».

Комбат висловив сподівання, що обіцяні кадрові зміни в оборонних структурах України не будуть «змінами двох секретарок».

Орден Богдана Хмельницького – державна за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України.

У понеділок, 1 вересня, президент України Петро Порошенко анонсував кадрові ротації за результатами аналізу подій останнього тижня в зоні АТО.

XS
SM
MD
LG