Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати оскаржили ухвалу про проведення психіатричної експертизи льотчиці Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

Захист української льотчиці Надії Савченко оскаржив ухвалу слідства про призначення їхній підзахисній психіатричної експертизи. Про це у «Фейсбуці» повідомив один із адвокатів Савченко Микола Полозов.

«Сьогодні захист оскаржив ухвалу слідства про призначення комплексної стаціонарної психолого-психіатричної експертизи у порядку статті 124 КПК РФ як на імʼя голови Слідчого комітету РФ Бастрикіна, так і на імʼя генпрокурора РФ Чайки», – повідомив Полозов.

Він додав, що захист подав слідству клопотання про залучення першої партії доказів непричетності Савченко до незаконних діянь, які їй інкримінує російське слідство.

Пізніше адвокат написав у своєму «Твіттері», що найближчим часом ухвала про призначення експертизи буде оскаржена і в судовому порядку.

Суд Воронежа, де нині утримують українського офіцера Савченко, 27 серпня ухвалив рішення етапувати льотчицю до Москви для проведення психіатричної експертизи. Сама Надія Савченко у своїй письмовій заяві відмовилася від будь-яких медичних обстежень і контакту з лікарями.

Надії Савченко інкримінують причетність до вбивства під Луганськом двох російських журналістів. Сама вона свою провину відкидає. Захист льотчиці наголошував на тому, що російська сторона викрала офіцера на території України.

XS
SM
MD
LG