Доступність посилання

ТОП новини

Відповідальність за війну лежить на Путіну – Яценюк


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк

Відповідальність за війну в Європі лежить на нинішньому російському режимі та особисто на президенту Росії Володимиру Путіну. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на своїй сторінці у Facebook.

«Час називати речі своїми іменами. Росія і Володимир Путін розв’язали війну. На російському режимі лежить відповідальність за війну в Європі, за вбивство наших людей, за крадіжку Криму, за знущання над мільйонами українців. І все це заради бажання відновити Радянський Союз», – зазначає Яценюк.

За словами Арсенія Яценюка, наразі Україні потрібна зміна військового керівництва.

«Радянський Союз упав. І той, хто буде намагатися відновити будь-яку імперію, впаде так само безславно, як і його попередники. Я певен, що ми пройдемо ці випробування. У першу чергу треба покладатися на власні сили. Самоорганізація всього українського народу. Боротьба на кожному місці, хто б де не був. І допомога фронту. Що стосується військового керівництва: потрібні радикальні і кардинальні зміни у військовому керівництві країни. І тут я підтримую Президента», – наголошує прем’єр.

У понеділок міністр оборони Валерій Гелетей заявив, що «операцію по звільненню сходу України від терористів завершено», тепер в Україні почалася «велика війна».

Минулого четверга Петро Порошенко заявив про факт перебування на території України російських військ.

НАТО оприлюднило нові супутникові знімки, які свідчать про перебування в Україні російських військ.

Росія ці факти заперечує.

XS
SM
MD
LG