Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську прооперували десятки українських бійців з «іловайського котла»


У Дніпропетровську прооперували десятки українських бійців з «Іловайського котла»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00

У Дніпропетровську прооперували десятки українських бійців з «іловайського котла»

Лікарі Дніпропетровська за добу прооперували десятки поранених бійців, яким вдалось вийти з так званого іловайського котла. Про це у понеділок повідомив головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

За його даними, наразі в очолюваній ним лікарні перебувають десятки поранених у важкому стані, один з бійців помер по дорозі до реанімації.

Як заявив Риженко, бійцям, доправленим з-під Іловайська Донецької області, наразі зробили понад 20 операцій.

«Всі лікарі, всі медсестри не йшли додому, доки не прийняли останнього пораненого. Наразі всі операційні працюють. Тривають операції. Я сподіваюсь, що всі живі й на них чекає якнайшвидше одужання», – зазначає Риженко.

За його даними, у більшості бійців – вогнепальні осколкові поранення. Як заявив головний лікар, завдяки допомозі дніпропетровців наразі лікарня забезпечена усім необхідним.

Водночас заступник керівника Штабу національного захисту Дніпропетровської області поінформувала, що в «іловайському котлі» наразі все ще перебувають бійці добровольчого батальйону спецпризначення МВС «Дніпро1».

За її словами, 37 бійців «Дніпра1» змогли повідомити, що вони живі, водночас доля ще близько 10 бійців наразі невідома.

«Вони можуть бути десь у шпиталях і не пам’ятати, як їх звати. Можуть виходити з оточення з іншими батальйонами, тому що там уже кооперувались незалежно від того, хто з якого батальйону», – сказала Катерина Чижик.

Вона зазначила, що до полонених з добровольчих батальйонів супротивник ставиться з більшою жорстокістю, ніж до кадрових українських військових, відтак за умов безвихідної ситуації добровольцям радили позбавлятись документів, за якими їх можна було б ідентифікувати.

Наприкінці минулого тижня сили АТО розпочали вихід із оточення в Іловайську Донецької області. Точні дані про загиблих і поранених наразі невідомі. Бійці добровольчих батальйонів неодноразово заявляли, що проти них під Іловайськом воюють російські військові.

XS
SM
MD
LG