Доступність посилання

ТОП новини

Годі боятись Путіна, Україні треба дати зброю – голова Сенатського комітету


Бійці добровольчого батальйону «Січ»
Бійці добровольчого батальйону «Січ»

Американські законодавці звернулися до президента США з вимогою допомогти українській армії постачанням сучасних озброєнь. З такою ініціативою виступив Сенатор Роберт Менендес. В понеділок у Києві він обговорив цю ідею із українськими урядовцями.

Україна потребує більш сучасних озброєнь щоб протистояти російській агресії. Американські законодавці просять президента Обаму розблокувати надання Києву засобів для захисту своєї території. До цього часу побоюючись спровокувати агресію Росії Сполучені Штати утримувалися від постачань Україні озброєнь. Допомога армії обмежилася лише індивідуальними засобами захисту та сухпайками.

Якщо Росія напала на вас танками, ракетами, броньованою технікою, ви повинні захищатися проти агресора. Тому я підтримую прохання України надати зброю для захисту
Роберт Менендес

«Якщо Росія напала на вас танками, ракетами, броньованою технікою, ви повинні захищатися проти агресора. Тому я підтримую прохання України надати зброю для захисту. Деякі країни кажуть – це може спровокувати Путіна. Але я переконаний, до цього моменту Путін робить все що хоче і без ніяких провокацій», – заявив у Києві голова Сенатського комітету із міжнародних відносин Роберт Менендес.

«Він загарбав Крим, постачає важку зброю повстанцям, збив малазійсьий літак, внаслідок чого загинули сотні людей. Хтось провокував на це Путіна? Тому ми не повинні боятися, що надання Україні засобів захисту когось на щось спровокує».

Битва на території України має дати світу чіткий сигнал, що за порушення міжнародних норм настають дуже серйозні наслідки
Роберт Менендес

Сенатор говорить, що для світу дуже важливо дати відсіч російській агресії: «Битва на території України має дати світу чіткий сигнал, що за порушення міжнародних норм настають дуже серйозні наслідки. Якщо США і країни Заходу не зроблять цього, не застосують жорстких санкцій в усьому світі складеться враження, що будь-хто може безнаказанно зневажати правила, захоплювати території, поводитися агресивно. Це було б неправильно. Тому Європа, інші країни Заходу мають серйозно задуматися про наслідки», – відзначив Менендес.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG