Доступність посилання

ТОП новини

У Росії готуються боротися зі своїм «Майданом»


У регіонах Росії розпочалося формування «антимайданних дружин», які спільно з поліцією будуть боротися з «антидержавними, провокаційними діями з боку несистемної опозиції, спрямованими на повалення конституційного ладу». Про таку ініціативу пише російська газета «Известия».

«Дружина має складатися з 10 осіб із «десятником», він має бути напряму задіяний на координацію зі штатним співробітником правоохоронної системи. Кількість десятків і рівень залучення їх до конкретних місць визначатиметься правоохоронними структурами», – ідеться в листах ініціаторів створення «антимайданних дружин».

Такі листи отримали керівник окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов, його колеги в Севастополі, прикордонних з Україною регіонах, а також в областях європейської частини Росії.

Під час подій на Майдані наприкінці 2013 і на початку 2014 року в Україні разом із силовиками діяли загони їхніх неформальних помічників, яких називали «тітушками». Від їхніх рук у лютому загинув, зокрема, журналіст газети «Вести» В’ячеслав Веремій.

XS
SM
MD
LG