Доступність посилання

ТОП новини

Відповідальність за загиблих в Іловайську мають нести і командири батальйонів – Поляков


Леонід Поляков
Леонід Поляков

Колишній заступник міністра оборони України Леонід Поляков вважає, що відповідальність за загиблих під час протистояння в Іловайську Донецької області має нести не лише Міністерство оборони, але й командири добровольчих батальйонів. Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

«Якщо вони самі ініціативно пішли туди, куди не повинні були йти, наполягали: навіть якщо ви нам не дозволите, ми все одно підемо визволяти, – тоді, крім орденів, вони повинні відповідати і перед прокурором. Вони відповідають за життя своїх солдат, за тих десятки загиблих під Іловайськом», – заявив Поляков.

Він нагадав, що, наприклад, батальйон «Донбас» – це підрозділ Міністерства внутрішніх справ, а отже, за нього відповідає не лише комбат Семен Семенченко, а й міністр Арсен Аваков.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що «значною мірою відповідальність за ситуацію в Іловайську несе керівництво тих підрозділів, які самовільно залишили лінію оборони, кинувши своїх бойових товаришів у вкрай важкому становищі». Пізніше комбат «Донбасу» наголосив, що план поведінки у бою під Іловайськом «був погоджений і затверджений керівництвом АТО». Однак, за словами Семенченка, операція під Іловайськом була організована неналежним чином.

XS
SM
MD
LG