Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура підозрює Пшонку у спробі заволодіння «Агрофірмою Корнацьких»


Віктор Пшонка
Віктор Пшонка

Генеральна прокуратура України почала розслідування проти колишнього генпрокурора Віктора Пшонки за фактами спроби заволодіння ТОВ «Агрофірма Корнацьких» і привласнення 50 мільйонів гривень. Про це повідомив речник Генпрокуратури Юрій Бойченко.

За його словами, 18 серпня відомство розпочало досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактами зловживання службовим становищем колишньої генпрокурором Пшонкою. За даними Генпрокуратури, діючи спільно зі своїм сином, депутатом Верховної Ради Артемом Пшонкою, Віктор Пшонка організував через підпорядковані йому органи Генпрокуратури й інші державні органи низку кримінальних проваджень і судових позовів стосовно співробітників і директора «Агрофірми Корнацьких».

Таким чином, зазначив Бойченко, Пшонка намагався заволодіти землями підприємства вартістю 200 мільйонів доларів.

Крім того, проти Віктора Пшонки і його сина розпочате розслідування за фактом привласнення коштів обсягом 50 мільйонів гривень. За даними Генпрокуратури, ці кошти вони отримали через ПАТ «Банк-1» від Національного банку як стабілізаційний кредит.

Віктор Пшонка наразі фігурує у низці кримінальних справ, зокрема йому інкримінують причетність до організації вбивств під час Євромайдану у Києві.

XS
SM
MD
LG