Доступність посилання

ТОП новини

Про притулок у Росії просять понад 120 тисяч переселенців із Донбасу – УВКБ ООН


Табір для переселенців у Гуково Ростовської області, Росія
Табір для переселенців у Гуково Ростовської області, Росія

За період із 1 січня цього року 121190 громадян України звернулися до Федеральної міграційної служби Російської Федерації із проханням про статус біженця чи тимчасовий притулок. Такі дані наводить Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

«З кінця липня «квоти на тимчасовий притулок» були вичерпані у кількох регіонах, таких як Москва, Санкт-Петербург, Ростов та Чечня, тому українці змушені шукати притулку в інших регіонах», – повідомили в УВКБ ООН.

Крім того, за даними управління, 138825 українців звернулися з запитами про надання інших видів правового статусу, таких як тимчасова чи постійна посвідка на проживання та участь у програмі «переселення співвітчизників».

«Значна частина українців прибувають до Росії, користуючись безвізовим режимом. За даними російської влади, близько 814 тисяч в’їхали на територію Росії з 1 січня. Ця цифра включає також осіб, які звернулися за статусом біженця чи тимчасовим притулком, а також за іншими формами дозволів на проживання», – йдеться у повідомленні прес-служби УВКБ ООН.

Окрім того, за даними управління, за період із січня до липня 2014 року понад 4 тисячі українців звернулися за притулком до країн Європейського союзу. Більшість звернень про притулок було складено у Польщі (1082), Німеччині (556) та Швеції (500). Ще 380 українців звернулися про притулок у Білорусі.

За даними УВКБ ООН, в Україні наразі 260 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

XS
SM
MD
LG