Доступність посилання

ТОП новини

Злітна смуга Луганського аеропорту підірвана при відступі – РНБО


Микола Лисенко
Микола Лисенко

Після організованого відступу українських військ із Луганського аеропорту українські сапери підірвали злітно-посадкову смугу, чим унеможливили її подальше використання, заявив у вівторок на брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

Він також підтвердив, що, всупереч твердженням сепаратистів і повідомленням деяких агентств, українські військові далі утримують аеропорт Донецька.

Раніше інформацію про відступ українських військ із донецького аеропорту передало агентство Reuters. Але в поширеному ним відеозапису видно лише, що українських військ немає на площі перед зруйнованим аеровокзалом і, як виглядає, всередині спорожнілої будівлі. Решти території аеропорту на відео не показано.

У понеділок українські силовики підтвердили, що українські війська були змушені відступити з аеропорту Луганська.

Обидва аеропорти українські війська утримували місяцями в оточенні бойовиків, щоб не дати використати їх російській військовій і транспортній авіації, яку сепаратисти оголосили б «своєю». При цьому сепаратисти, обстрілюючи там українські війська з важкої артилерії і систем залпового вогню, берегли злітно-посадкові смуги. Після масштабного вторгнення російських регулярних військ в Україну українські війська були змушені відступати, і луганський аеропорт міг знову опинитися в оточенні, тому нині його залишили.

XS
SM
MD
LG